Home
Diensten
Informatie
Service
Nieuws
Ons adres
Veel gestelde vragen
Contact

Nieuws

last update: 21-12-2017
Fiscaal en economisch nieuws

De meest recente nieuwsberichten worden per e-mail verzonden. Enkele headlines vindt u hieronder.De logica van de belastingregels is soms ver te zoeken. De regels zijn complex en wijzigen snel, daarom houden wij voor u ons vak goed bij. Voor ondernemers zijn daarom adviseurkosten aftrekbaar. Dat zou ook voor particulieren moeten zijn vinden wij. Bij bezwaar via ons kunt u in aamerking komen voor kostenvergoeding; zo wordt u als particulier of ondernemer door de Belastingdienst toch nog enigszins tegemoet gekomen.

Al onze software is goedgekeurd door de Belastingdienst. Belastingaangiften worden met officiele door de belastingdienst goedgekeurde certificaten versleuteld. Zo kunt u met een gerust hart uw zaken door ons laten behartigen.
Heeft u vragen over software? Onze softwaretesters kunnen u alles over de must have vertellen. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Belastingaangifte: hoe u voor een paar tientjes Duurkoop krijgt, lees hier meer.....

Telefonisch bezwaar gemaakt of ingetrokken? Let u even op, lees hier meer....

De Belastingdienst heeft niet altijd de laatste inkomensgegevens van u en uw partner. Van invloed is stoppen met werken, ontslag, promotie, meer gaan werken, echtscheiding, samenwonen, trouwen, kind erbij. Is het inkomen van u of uw partner in werkelijkheid hoger, dan is de voorlopige teruggaaf of Toeslagen misschien te hoog vastgesteld. Ook verzekeringen kunnen invloed hebben op uw belastingaangifte. En heeft u een lagere hypotheekrente, dan krijgt u minder belastingaftrek, wat ook invloed heeft op uw Toeslagen.
Toeslagen & Voorlopige Teruggaaf/Aanslag kan via ons voor u worden aangevraagd. 
Bent u 18 jaar geworden, dan kunt u ook recht hebben op Zorgtoeslag. Bel 072-5721851 voor hulp bij uw aanvraag. Doe hier de check.
Kindertoeslag heet sinds 2009 Kindgebondenbudget/KGB. Wij berekenen graag of u daar recht op heeft.
Heeft u een huurwoning, dan kan u wellicht in aanmerking komen voor Huurtoeslag.
Voor de Kinderopvangtoeslag gelden sinds 2012 nieuwe regels, waarbij ook gekeken wordt naar de werkuren. In 2016 zijn aanvullende regels opgesteld.
Vanaf 2018 is voor bepaalde gevallen de 10%-regeling weer terug.

Hebt u eerder dit jaar een aanslag erfbelasting ontvangen vanwege een overlijden in 2017? En wordt daarin belastingrente berekend? Dan hoeft u deze belastingrente in de aanslag niet te betalen. Het bedrag van de erfbelasting zelf moet u wel op tijd betalen.

De fiscale voorwaarden 2018 voor samenwonenden en stiefkinderen is gewijzigd; dit kan gevolgen hebben voor uw belasting teruggaaf en of toeslagen. In een adviesgesprek informeren wij u graag wat het voor u persoonlijk betekent. Bel ons of vul het contactformulier in.

De belasting over heffngsvrijvermogen, sparen en beleggen is middels een rechtsvraag over box 3 onlangs beantwoord. Er is een nieuwe SpaarTax met 3 vermogensschijven zodat de huidige enkele schijf van 1,2% (4%x30%) rendementsheffing is verdwenen sinds 2017. Onze nieuwsbrief vertelt u meer over de actuele tarieven.

Loonschalen per 1-7-2017 en 1.1.2018. Nieuwsgierig? Bereken uw loon hier. Wij maken ook voor uw personeel salarisstroken fiscaal compleet inclusief bij uw wens ook Online. Werkgever en werknemer krijgen dan hun eigen portal. De Zaak op Zak.  Lees meer hier...

Ondernemers: de 4 VAR's zijn vervallen. De wet DBA is daarvoor in de plaats gekomen en inmiddels is er een overlooptermijn tot medio 2018. Het regeerakkoord heeft nieuwe plannen. Voor hulp, belt u ons op 0725721851 of volg ons complete Starterstraject.


Ons kantoor is verkozen om de nieuwe systemen van de Belastingdienst te testen, zodat de belastingaangiften beter en sneller door de Belastingdienst afgerond kunnen worden. Vervolgens is deze pilot met QRcode landelijk uitgerold. Uiteraard blijft onze kwaliteit hetgeen u gewend bent van ons: u krijgt messcherpe aangiften.

Prinsjesdag - aangesloten relaties krijgen de samenvatting van de miljoenennota in hun mailbox ontvangen. Hiermee weten zij waar ze in 2018 financieel mee te maken krijgen. Pas uw Voorlopige Aanslag 2017/2018 of Teruggaaf 2017/2018 en of Toeslagen 2017/2018 hierop aan of bel voor een afspraak met ons op 072-5721851 als u deze wilt aanvragen/aanpassen.

We zijn opnieuw gevraagd om de belastingsoftware voor 2018 te testen wegens onze expertise. Tevens zijn wij bekroond als Beste Stageopleider 2013 in deze sector. Daar zijn we trots op !

Van buitenlands vermogen heeft de Belastingdienst in 5 jaar tijd meer dan 2,2 miljard euro aan belastingen en boetes opgebracht. Bijna een derde kwam van spijtoptanten die gebruik maakten van de inkeerregeling, waarmee zij een boete hebben voorkomen. Van deze regeling kunt u nog steeds gebruik maken als u uw geld of vakantiehuis vergeten bent aan te geven. Via de inkeerregeling kunt u vrijwillig verbeteren. Vanaf 1.7.2016 geldt bij vrijwillig melden van zwartsparen een boete van 120%. Bij niet melden geldt een boete van maximaal 300%. De inkeerregeling komt in 2018 in zijn geheel te vervallen.

Staatssecretaris Wiebes heeft verklaard dat het belastingstelsel veel te moeilijk is ook voor de Belastingdienst. Ook de ICT bij de Belastingdienst hapert en gaat daarom worden veranderd. Het hele fiscale stelsel gaat dan ook op de schop. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 1 op de 2 mensen aangesloten zijn voor hulp bij hun belasting.

Belastingdienst legt Aanslag ib2014 onjuist op - Heeft u uw aangifte inkomstenbelasting 2014 ingediend? En heeft u een pand of woning in het buitenland opgevoerd? Dan is de aanslag vermoedelijk onjuist. Controleert u deze goed. Sommige gegevens zijn namelijk dubbel verwerkt door de Belastingdienst. Daardoor is het bedrag van de aanslag verkeerd berekend. Houdt u in de gaten of uw een herziene aanslag krijgt, of dat u wellicht een bezwaarschrift wilt indienen. Dit laatste is geen overbodige luxe.

Foute beschikking Toeslagen 2014. Heeft u een aanslag 6.1.2017 ontvangen over 2014? Deze bevat een fout. Lees meer hier.... Fout Voorlopige Aanslag 2014 Belastingdienst- Heeft u een voorlopige aanslag 2014 na 15.3.2015 ingediend? Controleert u dan of uw aanslag wel juist is opgelegd door de Belastingdienst. Het is mogelijk dat de berekening niet kan kloppen door een technische fout en u daardoor de Voorlopige Aanslag 2014 beter opnieuw kunt indienen om bijbetaling later tot een minimum te brengen.

De Eerste Kamer heeft in april 2015 besloten: Bedrijven krijgen €2500 Boete per Niet ingevulde werkplek wanneer zij geen arbeidsgehandicapte aannemen.

NOS: 10 jaar BelastingMalaise bij de Belastingdienst https://lnkd.in/dw2hyGZ

De BTW-regeling is gewijzigd. Onderneemt u in producten en of diensten in o.a. de sectoren verhuur, computer(-middelen), kappers, klussenbedrijf, bouw, schilders, stukadoren, isolatie, renovatie, architect, ingenieur, constructeur, bloemist, hovenier, kok, medici, medische hulp- en geneesmiddelen, tandtechniek, audicien, orthopedie,  sport, schoenmaker, textiel, recreatie en vrije tijd, cinema, toneel, muziek, vervoer, fietsen, eet– en drinkwaren, creatief, (cadeau-)verpakkingen, kinderpakketjes, (hulp-)dieren, kunst, boeken, drukwerk, educatie, energie? Dan is het  tijd om uw facturen en administratie aan te passen. Bij sommige branches stopte de regeling op 1 juli 2015. Ook in 2016, 2017 en 2018 zijn er nieuwe regels voor de BTW van producten en diensten. Dit zijn een aantal voorbeelden. Elk jaar zijn er wijzigingen in de BTW-percentages. Aangeslotenen krijgen dan direct een update.

Particulieren met zonnepanelen kunnen aangemerkt worden als ondernemer en moeten zich bij de Belastingdienst melden. Of u vrijstelling of BTW-plichtig bent, kunnen wij u vertellen. Maakt u dan even een afspraak om uw persoonlijke situatie door te spreken.

Uitkomen met uw inkomen? Bel voor persoonlijk gesprek 0725721851. Goede huishoudbudget is een must. Wij helpen u graag en zo hoeft u niet op de boodschappen te bezuinigen. Deze zijn immers uw cheque voor een goede gezondheid en minder zorgkosten op lange termijn. Het kan ook anders als u via ons wilt uitkomen met uw inkomen!

Samenwerken in de boekhouding, BTW en Jaarrekening? Uw facturen zijn de basis! Online of alles uitbesteden of samenwerken. Graag bespreken wij uw wensen. Bel voor vrijblijvend kennismakingsgesprek: 0725721851 of stuur een bericht via contact.

Elke startende ondernemer / zzp-er kan bij ons een starterstraject volgen, individueel en u bent fiscaal up-to-date met onze PraktijkCURSUS. Geen blabla, maar to-the-point praktische workshop.

Ondernemers zijn verplicht om hun jaaraangifte elektronisch in te dienen. Wij zijn u graag van dienst. Lees meer hier...

Gebruik Betalingskenmerk Omrekenmodule Belastingdienst voor al uw betalingen en aanslagen. Lees meer...

Ontslagen? Promotie? Gestopt met werken? Bij fluctuatie in uw inkomen tussen oude jaren kunnen wij over oude aangiften via middeling extra belastinggeld retour halen. Meer weten? Bel 072-57 21 8 51 voor afspraak.

Zelfstandigenaftrek is sinds 2012 een vast bedrag geworden. Heeft u dezelfde winst als vorig jaar dan dient u meer belasting te betalen. Wij kunnen u vertellen hoe u belasting kunt besparen.

Betaalt u levensonderhoud kinderalimentatie 2016? Pas uw voorlopige teruggaaf aan; u kunt nog steeds een aftrekpost krijgen via de nieuwe rekenregels. Wij helpen u graag. Ontvangt u partneralimentatie, dan regelen wij graag uw belastingaangifte.

Als werkgever & werknemer kunt u uw digitale documenten zoals salarisspecificaties, arbeidsovereenkomsten, personeelscorrespondentie e.d. online inzien en desgewenst printen of opslaan op uw eigen computer. Deze service bieden wij u geheel kosteloos aan! klik hier voor meer info.

Er is sinds 2012 Verklaring geen privé gebruik voor de auto of bus van de zaak. Wilt u deze onder fiscale voorwaarden aanvragen, dan kunt u via ons terecht om bijtelling te voorkomen.

De belastingdienst heeft bepaald dat er sprake is van een communicatiemiddel als het beeldscherm een diagonaal heeft van o.a. niet meer dan 7 inch.

Wat mag je als scholier of student bijverdienen zonder dat de kinderbijslag of studiefinanciering in geding komt? Klik hier voor de rekentool. Tip: middels T-biljet kan men de loonheffing terugvragen. Wij helpen u daar graag bij.

Uw belastingaangifte of bedrijfsadministratie nemen we graag over van u. Lees meer hier... Wij geven u tips en advies als handvaten.

Sinds 1-1-2010 gelden nieuwe BTW-richtlijnen voor alle landen in de EU. U moet dan opgaaf ICP maken. De nieuwe intredende landen in de EU krijgen ook een BTW-nummer. Houdt u rekening met de intracommunautaire regeling bij in-/verkoop.

De heffings- en de invorderingsrente wordt per kwartaal vastgesteld door de belastingdienst. Tip: controleer uw belastingaanslagen om terugbetaling met extra rente te voorkomen. Tegenwoordig heet het belastingrente.

Wij kunnen uw ziektekostenaftrek en meer aftrekposten voor u regelen: Bel: 072-5721851

Op 1 juli 2008 is de nieuwe Handelsregisterwet ingetreden: de Kamer van Koophandel is de basisregistratie van alle ondernemingen en rechtspersonen. Uiterlijk 2014 zijn alle overheden ook ingeschreven.

Het logo op bedrijfskleding dient toch bij elk kledingstuk minimaal 70 cm2 te zijn, aldus uitspraak van de Hoge Raad op 12 augustus 2005. Dan pas mag kleding als werkkleding aangemerkt worden.

Zelfstandig werkende vrouwen kunnen toch rekenen op een zwangerschapsuitkering van de overheid. Dat is ontstaan naar aanleiding van een juridische procedure tegen de Staat bij de Haagse rechtbank op woensdag 25 juli 2007. Het Proefprocessenfonds Clara Wichmann spande samen met de FNV de zaak aan, klik hier Anno 2017 is de procedure gewonnen.
 
De Vestigingswet is 18 juli 2007 per Koninklijk Besluit volledig afgeschaft. Starters in de bouw-, installatie-, vervoermiddelen- en levensmiddelensector hebben vanaf vandaag geen vestigingsvergunning meer nodig om hun bedrijf te starten. Starters moesten voldoen aan eisen op het gebied van veiligheid, gezondheidsbescherming en milieu. Met diploma’s moest dit worden aangetoond.
 
Verplichtingensignaal is een nieuwe registratie van uw motorrijtuigenbelasting wanneer  u niet of gedeeltelijk niet betaald heeft. U krijgt dan een blokkering op uw kentekenregistratie, waardoor u geen nieuwe voertuig kunt kopen en of van de weg gehaald kan worden met o.a. uw auto, caravan, bromfiets of  motor.Onze actuele fiscale nieuwsbrieven en de eindejaarsjaartips vertellen meer. Deze ontvangen aangesloten cliënten gedurende het jaar in hun mailbox; hierboven is een greep uit de actualiteiten.

Telleman 20 jaarfiscaal gezien

Onderscheidingen:
Winnaar Nationale Startersdag 2008 Kamer van Koophandel NoordWest, in 2007 als derde finalist geëindigd.
In 2009 als beste ECABOopleider genomineerd.
 In 2013 Beste Opleider in de economische sector.


aptroot


dossiers

LONEN

Eerste dagsmelding, EDM

Arbo-wet

Het nieuwe beleid

Werkloos

De nieuwe ww

WIA

Dé nieuwe WAO

LEVENSLOOP

Sabbatical voor uw werknemers en DGA

Auto

Info werknemer

Info btw-ondernemers

ZORG

dé nieuwe zorgverzekeringswetrood of blauw welke aangifte past bij jou

Home Diensten Informatie Service Nieuws Ons adres Veel gestelde vragen Contact